sterrenbeeld

Sterrenbeelden: alle maanden hebben hun eigen sterrenbeeld

Alle maanden hebben hun eigen sterrenbeeld. Sterrenbeelden vertellen veel over jouw persoonlijkheid, maar natuurlijk ook over die van jouw vriend, vriendin of aanbidder. Uit zijn of haar dierenriem teken kun je veel informatie halen. Handig als je wilt weten of iemand bij je past, waarom je altijd overhoop ligt met je leidinggevende of wat zijn of haar sterke kanten zijn. Om meer te weten te komen over iemands karakter, hoef je alleen een geboortedatum te weten. Het sterrenbeeld kun je vervolgens achterhalen via zijn of haar geboortemaand.

Sterrenbeeld opzoeken per maand: alle 12 sterrenbeelden

Welk sterrenbeeld heeft jouw liefje? Je neefje of misschien wel dat leuke buurmeisje waar je stiekem verliefd op bent? Aan de hand van de sterrenbeelden krijg je nét dat beetje meer “insight information” dat je soms nodig hebt. Maar, ook op basis van jouw sterrenbeeld en horoscoop kun je jouw eigen specifieke karaktereigenschappen soms beter verklaren. Weet je iemands geboortemaand of geboortedag? Dit zijn alle 12 sterrenbeelden op een rij.

1. Vissen 19 februari tot 20 maart

Iemand met het Vissen sterrenbeeld is geboren tussen 19 februari en 20 maart. Deze personen zijn spiritueel en van nature medelevend. Vissen nemen hun beslissingen veelal vanuit hun gevoel. Ze zijn zachtaardig maar kunnen soms ook koppig en passievol zijn.

2. Waterman 20 januari tot 18 februari

Een Waterman is creatief, ruimdenkend en behulpzaam maar hecht ook veel waarde aan vrijheid. Vriendschappen zijn waardevol en een helder inzicht of een advies is nooit ver weg. Soms kan dit advies iets té direct worden overgebracht. Naast eigenwijs is een Waterman ook een partner voor het leven. Al kan het even duren voordat ze zich willen binden.

3. Steenbok 22 december tot 19 januari

Een Steenbok stroomt over van ambitie en legt de lat voor zichzelf én anderen hoog. Dit sterrenbeeld wil zekerheid en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Losbandigheid is niet écht besteed aan dit sterrenbeeld, maar de Steenbok is verreweg van saai. Naast slim en rustig, zijn het ook echte controlfreaks en nemen ze het leven soms iets té serieus.

4. Boogschutter 22 november tot 21 december

Ben je verliefd op een Boogschutter? Laat Cupido dan zeker doorgaan met het richten van zijn pijlen, want dit sterrenbeeld is gepassioneerd en avontuurlijk. In de liefde, maar ook in het dagelijks leven. Ze hebben veel bravoure, zijn extravert en ontzettend nieuwsgierig. Daardoor kan een Boogschutter ook minder tactisch of zelfs arrogant overkomen.

5. Schorpioen 23 oktober tot 21 november

Schorpioen is één van de sterrenbeelden die ongelooflijk toegewijd is aan alles wat ze doen. Ze zoeken dingen tot op de bodem uit en doen alleen iets met de volle overtuiging. Een Schorpioen is “loveable” en gepassioneerd op het gebied van seks. Maar, naast recht door zee kan dit sterrenbeeld ook een jaloers, beïnvloedbaar en wispelturig karakter hebben.

6. Weegschaal 23 september tot 22 oktober

Een Weegschaal wikt en weegt en dat is precies wat iemand met dit sterrenbeeld ook doet. Het maken van een keuze is moeilijk en ook alleen zijn gaat een Weegschaal niet goed af. Ze kunnen waarde hechten aan materialen en soms té ijdel zijn. Maar, een Weegschaal heeft ook charisma, is beleefd én zal er alles aan doen om het iemand naar de zin te maken.

7. Maagd 23 augustus tot 22 september

Een persoon met het sterrenbeeld Maagd is kritisch. Op zichzelf én zijn of haar omgeving. Vergeef het ze, want je kunt je geen betere buddy voorstellen. Ze zijn heel betrokken en betrouwbaar. Een Maagd is eerlijk en intelligent, maar kan ook snel angstige gevoelens hebben. Zeker als de Maagd het gevoel heeft ergens géén controle over te hebben.

8. Leeuw 23 juli tot 22 augustus

Leeuwen staan graag in het middelpunt en zijn dol op aandacht. Het zijn geboren leiders en laten liever niets aan het toeval over. Ook niet in de liefde of tussen de lakens. De loyale Leeuw is gepassioneerd, romantisch en neemt graag het initiatief. Maar, dit sterrenbeeld wil ook graag heersen. Een Leeuw is ook egoïstisch en kan soms een drama queen zijn.

9. Kreeft 21 juni tot 22 juli

Sommige sterrenbeelden zijn emotioneel en hebben behoefte aan stabiliteit op elk vlak in hun leven. Dat geldt ook voor de Kreeft. Ze voelen zich fijn in de buurt van hun dierbaren en “connecten” razendsnel. Huisje, boompje, beestje is zeker van toepassing voor Kreeften. Dit sterrenbeeld kan naast liefdevol ook achterdochtig zijn of juist té gevoelig in wat ze doen.

10. Tweelingen 21 mei tot 20 juni

Het sterrenbeeld Tweelingen is een ster in het maken van nieuwe contacten omdat ze ontzettend goed kunnen communiceren. Ze zijn nieuwsgierig en echte “mensen mensen.” Routine wordt het liefst vermeden want de verveling kan snel toeslaan. Ze zijn altijd druk en onderweg. Ze hebben een rijke fantasie die ze ook gebruiken om zich ergens makkelijk vanaf te maken. Tweelingen zijn grappig en ad rem, maar soms ook wat vergeetachtig.

11. Stier 20 april tot 20 mei

Een Stier is een sterrenbeeld dat recht op zijn doel afgaat. Ze weten wat ze willen en zijn daardoor ook koppig en eigenwijs. Stieren willen duidelijkheid en kunnen minder goed omgaan met onverwachte gebeurtenissen. Dit sterrenbeeld baadt het liefst in luxe en laat dat ook graag zien. Tussen de lakens is de Stier amoureus en zijn er weinig grenzen. Deze knappe personen zijn oplossingsgericht en praktisch, maar missen soms ook wat tact.

12. Ram 21 maart tot 19 april

Een Ram neemt graag het voortouw in alles wat ze doen. In het werk, maar ook als het aankomt op liefde en seks. Rammen zijn altijd in voor een weddenschap. Ze gaan de strijd aan met een flinke lading enthousiasme. Ze geven de concurrentie graag het nakijken. Het sterrenbeeld Ram is naast nieuwsgierig en ongeduldig ook positief en vindingrijk. Maak de Ram liever niet boos. Dan krijg je te maken met egoïsme en soms zelfs ook agressiviteit.